Karrierben az ész

Hogyan kezdjek neki?

2015. szeptember 01. - Jármi Péter

A legfontosabb a határozottság. Ki kell tűzni a célt, majd ehhez egy tervet kell kitalálni és ahol a legtöbben elbuknak az a megvalósítás. Sajnos ez így van, sokan feladják, amikor akadályokba ütköznek, pedig lehet a tervük sokkal jobb, mint azoké, akik célba érnek. Egy lényeges különbség van köztük: kitartás. Elhatározták magukat egy cél mellett és szikla szilárdan kitartanak és véghez viszik. Nézzük meg, hogyan lehet a legkönnyebben célba érni.290771253066_1.jpg

1. Pályaválasztás
Az ember akkor boldog, ha szereti, amit csinál. Közhelyes, bár így van, ezért fontos olyan pályát választani, ahol az ember jól érzi magát, kapcsolódik az érdeklődési köréhez, esetleg ez a hobbija. Nézzünk egy példát:
Kiss Magdolna szeret festeni. Titkárnőként dolgozik, ott is kreatívan oldja meg feladatait, az asztalán saját készítésű mütyürök vannak. Nem érzi teljesnek magát, ezért jelentkezik főiskolára. Milyen szakot is válasszon? Adott a kreativitás, hiszen fest és alkot. Valamilyen képző művészethez kapcsolódó esetleg marketing szakot érdemes választani, hiszen itt ki tud teljesedni. 

2. Munkahelyválasztás
Ebben a gazdasági helyzetben általában az emberek nem válogatnak, pedig talán érdemesebb lenne. Fontos, hogy olyan céget találjunk, aminek a küldetésével/céljával azonosulni tudunk, hiszen hosszú távon ez a legfontosabb. Nem biztos, hogy a kezdeti nagyobb fizetés ellenére ne vágynánk pár hónap múlva egy olyan helyre, ahol más az irány vonal. Ha egyáltalán nem találunk olyan helyet, ahol szívesen dolgoznánk, még mindig van egy lehetőség. Hozzuk létre! Váljunk vállalkozóvá!
Erről a későbbiekben is lesz szó.

3. Karrierválasztás
Erről a későbbiekben írok részletesebben.

Ha ezek megvannak, kezdődhet is a tervezés. Minden kezdet nehéz, ezért itt egy kis segítség!

A bejegyzés trackback címe:

https://karrierbenazesz.blog.hu/api/trackback/id/tr627751244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása